tisdag, maj 30, 2006

God Natt

20:48
Med detta foto vill jag önska er alla en god natt.
Skriver mer imorgon, idag är jag för trött.

*Kram*

måndag, maj 29, 2006

VAB

14:48
Kolla!!! Tack vare att jag läste Photography for Scrapbookers så kan jag nu ta bra närbilder med min kamera, jag trodde inte jag kunde det. Jag är så glad, tralala:) Nu kan jag nog vänta ett tag med en ny kamera ändå;)



10:14
Är hemma och vabbar idag, Filip har en lätt ögoninflammation och är därmed bannlyst från dagis ;)
Martin får vara hemma imorgon om det inte har gått över.

I lördags var jag på maran hos Eléonore och Bettan. Vi hade sååååå kul! Det var underbart roligt och vi pratade och skrattade så det stod härliga till.
Tack till alla som var där och ett speciellt tack till E och B som hade ordnat det så fint med god mat och roliga tävlingar.
Och sist med inte minst ett jättetack till Evelina för den underbara presenten.

Här är några lo's som jag fick gjort innan maran. Jag gav dem till mamma i Mors Dag present.
Jag ska ladda upp de från maran så snart jag har fått fotat dem:)


Min älskade mamma





Dubbel lo från deras Thailandsresa

lördag, maj 27, 2006

Scrapmara

09:41
Idag är det dags för scrapmara igen, det ska bli sååå kul!!!:)
Bettan och Eléonore gör det alltid lika mysigt och trevligt för oss.
Har lite layouter som jag har gjort men kan inte lägga ut dem förren tidigast imorgon.
Se ya!!!

onsdag, maj 24, 2006

X-Men 3, The last stand...

06:57
... ska jag och Martin gå och se ikväll:) Ni tror väl inte jag är klok som vill se en sådan film, men jag måste bara säga: De första två är riktigt bra. Jag trodde aldrig jag skulle tycka om dem.
För ett bra tag sedan så gick en av dessa filmerna på tv. Martin skulle titta och jag gjorde mig redo för att gå upp och läsa. Men på nåt sätt så fastnade jag framför filmen och upptäckte att den var bra. Sen var vi tvungna (hur sjutton stavas det??!!) att hyra den andra filmen. Den var också bra. Så nu när jag såg att trean skulle ha premiär idag så bokade jag biljetter till mig och Martin och sen ringde jag mamma och bokade henne och pappa som barnvakter *ler*.
Det ska bli så kul att gå på bio, det var jättelänge sen vi var på bio senast.

tisdag, maj 23, 2006

Ha begär

14:13
Mitt ha begär är stort nu. Jag suktar efter Whale of a Punch-Retro Flower. Den är ju sååå snygg!!!
Trodde att mitt Abagail alfabet som jag fick igår skulle stilla mitt ha begär men nejdå, det verkade snarast öka. Jag förstår ingenting.
Men som det är nu så måste jag bara ha denna stans. Vet inte hur jag ska klara mig utan den.

måndag, maj 22, 2006

Måndag

09:27
Då var man på jobbet igen. Passar på att ta en liten break för att skriva lite här.
Har iofs inte så mycket att skriva, helgen har varit lugn.
Var hos mamma och pappa igår och fick en mumsig middag, tack snälla mamma & pappa:)
Martin klippte gräsmattan när vi kom hem. Man får passa på när det inte regnar;)
Våra Nina Weibull har tagit sig och har fått en massa blad. Kul! Nu ser jag fram emot när rosorna kommer.
Japp, då hade jag inte mer att säga idag *ler*.
Kram på er därute!

PS. Vill bara tipsa om en jättebra bok som jag läser just nu.
"Spårlöst Försvunnen" av Linda Howard

lördag, maj 20, 2006

Oturskillen Oskar

07:37
Lille Oskar har verkligen otur.
Igår hade han fått tag i en av våra tunga skärbrädor. Martin var i köket samtidigt och sade till honom men innan han hann få tag i den så tappade Oskar den från hög höjd, han höll upp den, rakt ner på stortån. Först trodde Martin att han bara fick väldigt ont, sen hör jag hur han ropar på mig. Jag kommer ut och ser att det forsar blod från Oskars tå. Hela nageln hänger löst. Det vara bara att ta bort nageln stoppa blodet så gott det gick och sedan plåstra om honom. Tur att vi har kvar sterila kompresser sen han brände handen...
Han var ledsen i ca 45 minuter, men det kan man ju förstå, man vet ju själv hur ont det gör att slå i tårna.
Stackars, stackars liten. Han har sovit bra i natt i alla fall och det var skönt det.

I helgen har vi inga planer alls. Just nu är Martin ute och hjälper till att masta på hans föräldrars segelbåt. Stackarn, han som egentligen har sovmorgon idag.
Imorgon ska jag på ett klädparty.
Men annars är det lugnt i helgen. Skönt det:)

Önskar er en bra helg!!!

fredag, maj 19, 2006

Fredag igen

09:40
Då var det fredag igen. Veckorna går verkligen sååå snabbt!!!
Igår var det som sagt vår/gårdsfest på dagis. Regnet öste ner så efter att barnen hade sjungit så gick vi in och fikade på avdelningen.
Hoppas verkligen på bättre väder nästa år.
Filip tyckte det var roligt att vara med att sjunga i år, han var sååå söt, med en blomma målad på kinden och en sol på hakan.
Oskar tyckte det var lite läskigt och så snart han fick syn på mig så var det kört, då fick han vara hos sin mamma resten av tiden:)

Här är två kort på mina barn från igår.







Och är är en layout som jag äntligen fick klart igår.

torsdag, maj 18, 2006

Vårfest på dagis

09:23
Idag är det vårfest på dagis. Det kunde ju varit bättre väder...det ska visst regna i eftermiddag. Men som de säger, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.
Fast jag hade ju inte gråtit om det hade varit sol om man säger så.
Får inte glömma att köpa batterier till kameran, måste ju ta kort på mina små när de ska sjunga. Förra året ville inte Filip vara med och sjunga, han började gråta, han tyckte inte om att så många folk tittade på honom. Vi får se hur det blir idag. Hoppas att både han och Oskar vill vara med uppe på podiet en liten stund i alla fall:)

onsdag, maj 17, 2006

Fru Trötter...

08:13
Min avatar på Scrapbutikens forum stämmer verkligen bra just nu. Men idag känner jag mig lite piggare än vad jag har gjort de föregående dagarna.
I måndags somnade jag kvart över åtta på kvällen. Igår blev det lite senare eftersom de visade Grey's Anatomy på tv och det är mitt favoritprogram alla kategorier:)
Det tog hårdare än jag trodde att vara hemma själv med barnen i 5 dar och 4 nätter. Men det kan nog bero på att de vaknade halv fem-fem varje morgon *grrr*.
Men nu har det äntligen vänt. Idag vaknade de vid kvart i sex, då känns det nästan som om jag fick sovmorgon. Helt knäppt att man ska känna att man har fått sovmorgon när man går upp kvart i sex... *ler*. Men så är det att ha småbarn. Och jag skulle inte byta ut mitt liv mot någon annans för allt i världen.

Vi ska ju åka till Astrid Lindgrens värld i juni och Filip pratar om Pippi Långstrump varje dag. Idag ville han att vi skulle ringa henne så att hon kunde komma och hälsa på oss. Hur förklarar man för, en snart 4 åring, att det inte riktigt funkar på det viset, att bara ringa, när det gäller Pippi? Söt var han i alla fall när han tjatade om att vi skulle ringa henne:)

Over and out från Fru Trötter...

måndag, maj 15, 2006

Foton från New York

18:16
Så kom då äntligen Martin hem igår. Som jag har saknat honom.
Han hade köpt jättefina kläder till mig och barnen. Samt varsin häftig fjärrstyrd bil till Filip och Oskar.
Mitt scrappaket kom också hem och jag var nöjd med allt det jag köpt :)

Här är några bilder från hans resa. Klicka på dem så blir de större.


New York Skyline



Utsikt från Empire State Building i skymningen



Frihetsgudinnan



Slottet i Central Park



En lång gata som aldrig verkar ta slut

söndag, maj 14, 2006

Idag kommer han hem!!!

07:01
Snart landar Martin på svensk mark. Han landar på Arlanda vid 07:20 och kommer till Landvetter vid 10.30. Jag längtar efter honom såååååå mycket.

Meningen var att barnen skulle sovit borta natten till idag. Filip hos farmor & farfar och Oskar hos mormor & morfar. Filip har sovit borta, han älskar det, men Oskar fick jag åka och hämta igen. Han är inne i en väldigt mammig och pappig period och när jag hade åkt igår så var han så olycklig, så olycklig. Han blev inte glad igen förren jag kom tillbaka. Mamma tyckte så synd om honom så tillslut ringde hon mig. Det har nog varit lite mycket för honom iom att Martin har varit borta och att sen bli lämnad av mamma blev nog droppen. Stackars liten.
Så imorse vaknade Oskar vid halv sex, i alla fall en liten förbättring från klockan fem. Fast å andra sidan somnade han inte förren vid halv nio...

Jag hyrde "Huset vid Tara Road" igår. Den var jättebra:) Rekommenderas.

Idag ska jag ha Tupperware Party här hos mig. Bra timing med tanke på att Martin kommer hem idag *NOT*, men jag tänkte inte alls på det när jag bestämde datum och jag hade redan ändrat två gånger innan så nu kunde jag inte med att ändra igen. Men det ska bli kul ändå, kul att i alla fall träffa de av mina vänner som kunde komma idag.

Nu ska jag snart städa nedervåningen. Fick gjort övervåningen igår:)

fredag, maj 12, 2006

Äntligen fredag

07:25
Man vågar knappt skriva det, men nu är nog Oskar äntligen frisk.

I onsdags kväll somnade Oskar vid åtta och Filip vid halv tio. Men tror ni att de sov längre igår morse för det, nejdå, vid fem var de uppe...
Min snälla mamma kom och passade dem igår så jag kunde jobba lite. På eftermiddagen hade vi Amg möte (arbetsmiljömöte) med min sektion. När vi har det så brukar vi även hitta på något kul. Denna gången åkte vi och golfade. Det var jättekul att prova på och mitt lag vann:) Martin blev jätteglad när jag hörde att jag tyckte det var kul, han golfar nämligen när tid finns. Vi får se om det är nåt jag vill satsa på om några år när barnen är större.
När jag kom hem vid halv sex var barnen helt färdiga och de somnade vid sjutiden båda två. Deras mamma var också trött och somnade runt tio. Men som vanligt så vaknade de vid fem i morse med. Vad är det med dem? Jag har testat att mörklägga, lägga dem senare men inget funkar. Det är väl nån fas de går igenom får vi hoppas.

Pratade som sagt med Martin igår. Han tycker New York är en jättehäftig stad. Jo tack jag vet!!!! *Avundsjuk*. Fast jag är jätteglad för hans skull att han får vara där och se staden. Men helst hade jag upplevt den tillsammans med honom.
Han hade varit uppe i Empire State Building på onsdagskvällen när solen gick ner. Han sade att han hade tagit en hel del kort.
Igår var de ute med en båt och tittade på starten av Volvo Ocean Race. De hade de även åkt förbi Frihetsgudinnan. På kvällen skulle de till Aquavit. Får höra hur det var när han ringer idag. Klockan är ju mitt i natten där nu.
En underbar nyhet är i att min paket från Lifetime Moments har kommit till hans hotell och nu ligger i säkert förvar i hans rum *glad*

Nu ska jag halvsova i soffan medans barnen tittar på film.

onsdag, maj 10, 2006

Halsinfektion, New York och åksjuk

10:51
Oskar har en halsinfektion, dock inte halsfluss. Var på närakuten igår med honom då han inte ville dricka riktigt och verkade ha ont i halsen. Så det blir inget dagis denna veckan. Men han är frisk så till vida att han inte har någon feber och han är pigg, men de tyckte han skulle vara hemma denna veckan och få upp immunförsvaret efter alla sjukdomar de senaste veckorna.
Min snälla mamma är hemma med barnen imorgon så att jag får jobba ikapp mig lite.

I morse skjutsade vi Martin till flygplatsen så nu är han på väg till New York, jag är knappt avundsjuk alls...

På vägen hem, vi tog den slingriga innervägen för att slippa morgontrafiken, så blev Filip lite åksjuk, han fick ont i magen och fick upp tre droppar spya. Det var verkligen inte mer än tre droppar. Så han fick vara hemma från dagis idag.
Imorgon får han nog oxå vara hemma när mamma ska passa dem, det tycker han är roligt.

Nu ska jag tillbaka till pannkakorna. Varför ska det vara så svårt att få till fina pannkakor och varför lyckas alltid min mamma så bra när hon gör pannkakor???

tisdag, maj 09, 2006

Trött som bara den

06:28
Trött, trött, trött är jag idag. Så min nya avatar på Scrapbutiken passar bra;) I alla fall idag.
Barnen vaknade tjugo i fem i morse, vad håller de på med??? Och inte ville de somna om heller. Vi försökte och försökte, men nejdå. Någon som har något tips?

Idag är jag hemma med Oskar på förmiddagen. Vid elva kommer snälla svärmor och passar honom så att jag kan åka iväg och jobba. Måste få gjort lite på jobbet.
Imorgon åker Martin till New York och är Oskars prick inte borta då eller om handen inte ser bra ut så får jag vara hemma då med....
Handen ser dock bättre ut idag. Den stora blåsan på handen har inte spruckit ännu och ju längre den sitter där desto bättre, då hinner det bildas nytt skinn under.
Så förhoppningsvis blir det dagis imorgon för honom också. Håll tummarna för mig.

måndag, maj 08, 2006

Hemma idag med...

06.37
Blir hemma idag med. Oskar har en prick i rumpan som inte torkat ut helt, men blåsan har försvunnit. Det tar nog längre tid för den att torka där pga att det är fuktigt hela tiden eftersom han har blöja plus.
Sen lyckades han bränna handen på grillen igår. Vi vände oss om en sekund och då var olyckan framme. Han brände sig inne i handen. Vi spolade kallt i 25 minuter och idag har han hemska blåsor där. Tyckte så synd om honom, han grät i en timma stackarn. Det gör ju sååå ont:(
Men det borde inte vara någon fara att gå på dagis imorgon eller vad tror ni?

Vilken härlig helg det har varit. Igår fixade vi ordning en liten rabatt på baksidan. Köpte två rosor och planterade där.
Filip var hos grannen nästan hela dagen och studsade på deras studsmatta:)
Filip får gå på dagis idag, det behöver han verkligen! Han saknar sina kompisar.

Igår förmiddag på framsidan mötte jag och barnen denna lille filur.



lördag, maj 06, 2006

UNDERBART VÄDER

07:32
Som man har längtat efter detta väder!! Ett tag trodde jag att vintern aldrig skulle släppa sitt grepp, men här är vi nu, en månad senare och det är sol och över 20 grader varmt ute.
Igår var vi på Borgudden, efter tips av Eléonore och Bettan. Det var underbart där!!!
Det var jag, mina pojkar och min syster och hennes pojke.
Vi fikade bland alla vitsippor och vi kunde inte haft en bättre eftermiddag. När vi kom hem var det så varmt på altanen så jag tog fram barnens lilla pool så fick de bada i den. De tyckte det var toppen:)

Snor en bra sak jag hittade hos Evelina.

Idag är jag tacksam för:

* Att jag vaknade upp till ett underbart väder
*Att barnen äntligen är friska, dock prickiga av såren efter kopporna, efter en månad av influensa och vattkoppor
*Att vi ska åka hem till mamma och pappa och få grillmiddag idag

Lite kort från igår


Filip


Oskar


Vitsippor



Ett hav av vitsippor. Min syster och hennes son syns bland sipporna

tisdag, maj 02, 2006

Layouter gjorda i lördags

17:58
Idag har Oskars koppor ökat till ca 30 stycken. Inte så mycket, men skönt om han slipper mer.

Här är mina layouter jag gjorde i lördags på maran.

Gjord efter en skiss av Moma


Gjort efter en utmaningsskiss på maran


Gjort efter en utmaningsskiss på maran

måndag, maj 01, 2006

1:a maj

09:26
Idag är det första maj. Kan inte fatta att det redan är maj. Så som man har längtat efter våren och nu är den här.
Idag ska vi nog pyssla lite i trädgården. Det behöver verkligen rensas där. Sen måste vi även bygga klart trappan till altanen.

I lördags var jag på Scrapmara hos Bettan och Eléonore. Det var underbart att träffa alla tjejerna där:) Det pratades, skrattades och scrappades. En helt perfekt dag! Tack snälla E och B för en underbar dag!!!

Igår blev det inte mycket gjort. Vi hade sovit såååå dåligt pga att Filip gnällde i princip hela natten. Det kliade samt gjorde ont i hans mun. Han har koppor innanför läpparna, på tungan och i gommen, stackarn. Vi ringde närakuten och fick komma ner och visa upp honom vid ambulansintaget och så fick vi Tavegyl utskrivet. Det behövde han, nu kliar det knappt alls.
På eftermiddagen var vi hos mamma och pappa och fick en god middag:)

Oskar har också fått vattkoppor, men än så länge har han bara en 14 stycken. Kanske inte blir mer...fast då är väl risken att han kan få det igen eller? Eller blir man immun ändå?

Här är den lille mannen och hans koppor



Och här är ett kort på mig och pojkarna som Martin tog igår.